xkuchtik.cz

 

KOŘENĚNÝ KAPR

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: Kapr, 2 lžíce směsi koření (sladká paprika, celerová sůl (celerové semínko, sůl), cary, drcený sušený česnek, hrubě drcený zelený a černý pepř, cukr, 2 lžíce vinného octa, hladká mouka, olej. Omáčka : 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, rajčata, červené a zelené papriky, 2 stroužky česneku, tymián, skořice, chilli, 600 ml rybího vývaru, sůl .

POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky ryby naložíme do směsi koření a vinného octa. Necháme marinovat asi 2 hodiny. Poté rybu obalíme v mouce a opečeme dozlatova na oleji. Ryby vyndáme a na výpeku připravíme omáčku. Do pánve přidáme olej, máslo, nakrájenou cibulku, rajčata, česnek, tymián a dusíme 5 minut. Vlijeme vývar, přidáme skořici, chilli, barevné papriky a zpět vložíme rybu.

 


Vloženo:23. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz