INGREDIENCE: 2 karotky, 1 cibule, 1/2 l vývaru, 12 zelných listů ( můžeme nahradit kapustou ), sůl, pepř, kmín.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozkrájíme na proužky a dáme do chladničky. Cibuli nakrájíme na plátky a na másle osmahneme dozlatova. Namočené housky v mléce vymačkáme, smícháme s cibulí, osolíme, opepříme. Přidáme k masu a umeleme. Do mletého masa přidáme petrželku, vejce a strouhanku a uhněteme. Mezitím zelné listy krátce povaříme. Na osolené a opepřené listy klademe masovou směs, svineme a svážeme. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme silnějšími plátky cibule a karotky, na ně dáme rolády, zalijeme vývarem , posypeme kmínem a zakryté necháme asi 1/2 hodiny v troubě dusit.