INGREDIENCE: 500g těstovin (mušlí), 1 stroužek česneku, 2 červené feferonky, 100g naložených nebo sušených rajčat, 250g slaniny, 370 ml vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 100g černých oliv, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a asi 5 minut povaříme. Vmícháme rajčatový protlak, polovinu oliv, osolíme a opepříme. Scezené a okapané mušle upravíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zbylými olivami.