INGREDIENCE: 250 g rýže, 1 svazek polévkové zeleniny, 200 g mrkve, 30 g másla, 650 g masového vývaru, 30 g oleje na smažení, 2 lžíce kari koření, 150 g šunky, 200 g taveného sýra, 2 lžíce nasekané pažitky a kopru, sůl, pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky, vše zesklovatíme na oleji a 5 minut podusíme. Uvařenou rýži osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením, přidáme nasekaný kopr, pažitku a tavený sýr. Šunku nakrájenou na plátky přidáme spolu s dušenou zeleninou k rýži a důkladně zamícháme. Před podáváním posypeme petrželkou.