INGREDIENCE: 8 listů kapusty, 250 g nakládaných houbiček, 3 šalotky, 3 lžíce másla, 200 g žervé, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce strouhaného ementálu, sůl, pepř, 125 ml houbového vývaru, 2 lžíce kysané smetany.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy přelijeme vřelou vodou a 5 minut je blanšírujeme. Potom listy slijeme, propláchneme proudem ledové vody a necháme úplně okapat. Slijeme nálev z houbiček, a pokud jsou větší, pokrájíme je. Oloupeme a nakrájíme šalotky, rozpustíme máslo a cibulky na něm osmahneme. Přidáme houby a 5 minut dusíme. Do žervé vmícháme petrželku, 2 lžíce strouhaného sýra, houbovou směs, osolíme a opepříme. Troubu rozpálíme na 180 °C. Rozložíme listy kapusty, dáme na ně náplň a zabalíme. Závitky vyrovnáme do pekáčku, přelijeme je vývarem a kysanou smetanou. Posypané sýrem je pečeme asi 25 minut.