xkuchtik.cz

 

RYBÍ KARI S RÝŽÍ.

 

INGREDIENCE:600g ryby (může být kapr nebo rybí filé),250g rýže, 2 lžíce kari, 5 dl masového vývaru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje, 3 lžíce sherry, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka glutamátu (může být vegeta), 3 cibule, 3 lžíce nesladkého vína nebo saké. POSTUP PŘÍPRAVY. Rýži připravíme obvyklým způsobem. Vykostěné rybí maso rozkrájíme na kousky velké jako jedno sousto, přelijeme směsí bílého vína nebo saké a sherry a necháme asi půl hodiny odležet. Do zahřátého oleje v kastrolu přidáme koření kari a několik minut zahříváme. Přilijeme masový vývar, 2 lžíce sherry a glutamát, špetku soli, zamícháme a asi 5 minut zvolna povaříme. Nakonec vmícháme jemně sekanou cibuli a ještě asi 5 minut povaříme. Do povařené šťávy vložíme připravené kousky ryby a mírně zahříváme, až je maso měkké. Uvařenou rýži rozdělíme do misek a přelijeme rybím kari.

 


Vloženo:21. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz