INGREDIENCE: 1 lžička oleje, 120 g pohanky, 120 g na kostičky nakrájené cibule, 240 g nadrobno nakrájených hub, 1,5 dl červeného vína, 1,5 dl bujónu, 120 g vlašských ořechů, 240 g špenátu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut. Přilijeme víno a bujón a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme 20 minut mírně vařit. Ořechy jemně nameleme. Špenát a necháme 6 minut dusit. Scedíme přebytečnou šťávu a nadrobno nasekáme. Až bude pohanka uvařená, odstavíme pekáč z ohně a necháme ji vychladnout. Přimícháme vlašské ořechy a špenát. Okořeníme a dobře promícháme. Dle potřeby dochutíme. Pečící formu vymažeme a směs do ní natlačíme. Pečeme 50-60 minut dokud není povrch tmavě hnědý a na dotek pevný. Necháme 10 minut stát a vyklopíme na talíř. Podáváme s opečenou přílohovou zeleninou.