INGREDIENCE: 1 menší kuře, 100g cibule, 1 pórek, 100g mrkve, 100g hub nebo žampiónů, 2 dl kysané smetany, 2 stroužky česneku, 60g rostlinného tuku DELIKA, mletý pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY. Kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme, vložíme do kastrolu se zahřátým tukem a lehce osmáhneme. Přidáme plátky česneku, sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem z drůbků a přiklopené pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme očištěné rozkrájené houby, mrkev a kolečka pórku. Dodusíme vše do měkka. Nakonec zlepšíme kysanou smetanou, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými brambory.