xkuchtik.cz

 

KAPR NA RAJČATECH (SRBSKA).

 

INGREDIENCE: 800 g očištěného kapra, lžíce kyselé smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 cibule, česnek 2 citróny, 1 lžička cukru, 1 lžička sladké mleté papriky, špetka ml.pepře, petrželová nať, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného očištěného kapra nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a položíme do ohnivzdorného pekáčku. Kyselou smetanu smícháme s rajčatovým protlakem, cukrem, solí, pepřem, paprikou, sekanou petrželovou natí a trochou citrónové kůry. Takto připravenou omáčkou přelijeme kapra a pečeme v mírně vyhřáté troubě za častého polévání. Hotového kapra podáváme v ohnivzdorném pekáči, ve kterém jsme jej připravovali. K jednotlivým porcím podáváme půl citrónu.

 


Vloženo:15. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz