INGREDIENCE: 8 kedlubnů, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 cibule, 50g másla nebo tuku, 200g zbytků šunky a salámu, 1 vejce, bílý pepř, 2 lžíce čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce strouhaných ořechů, 1/3 l vývaru, muškát.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kedlubny oloupeme a vaříme ve vodě se solí a s jednou lžíci citrónové šťávy tak dlouho , až je můžeme lehce napíchnout. Odřízneme víčka a dužinu vyškrabeme.
Pro náplň nasekáme cibuli,v 10g másla nebo tuku jí podusíme, šunku a salám velmi jemně nasekáme, promícháme s nasekanou dužinou kedluben, cibulí, 1 vejcem, 1 lžíci strouhaného sýra, strouhanými ořechy a kořením. Naplníme a přikryjeme je seříznutými víčky. Na másle nebo tuku je zespodu je trochu opečeme , pak přilijeme vývar, na každé víčko dáme kousek másla. Na plotně je při 200°C asi 30minut dusíme Omáčku doplníme vývarem, propasírujeme,přidáme čerstvý sýr, okořeníme, zjemníme nasekanými lístky z kedluben.