xkuchtik.cz

 

JEMNÁ HUSPENINA Z HLÁVKOVÉHO SALATU.

 

INGREDIENCE: 8 žloutků, po 3/8 litru plnotučného mléka a smetany, 15 lístků bílé želatiny, 2 pevné hlávky salátku, hrst čerstvého kerblíku, sůl, 20g másla nebo tuku, 200g mrkve, 125g čerstvých fazolek, 1 citrón.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s mlékem a smetanou a za stálého míchání zahříváme až těsně pod bod varu. Připravíme podle návodu želatinu a rozpustíme jí horké vaječné hmotě. Saláty opereme, natrháme na kousky a vaříme je prudce jednu až dvě minuty ve slané vodě. Potom je ochladíme v ledové vodě. Spolu s čerstvým kerblíkem je rozmixujeme. Krémovou hmotu ochutíme pepřem, solí a trochou citrónové šťávy. Obdélníkovou formu naplníme do poloviny připravenou hmotou a necháme v ledničce ztuhnout. Očistíme mrkev a fazolky a mrkev nakrájíme na plátky. Zeleninu odděleně vaříme do tuha ve slabě vroucí vodě a potom ochladíme v ledové vodě a navrstvíme ji na ztuhlý vaječný salátový krém. Pokryjeme zbývající hmotou a dáme znovu do chladničky, kde musí ztuhnout. Před podáváním vyklopíme,nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky uzeného lososa.

 


Vloženo:21. 9. 1999  
http://www.xkuchtik.cz