xkuchtik.cz

 

JESETER NA ŘECKÝ ZPŮSOB

 

INGREDIENCE: 600g jesetera bez kůže, 100 g oleje, 150 g rajčat, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 l husté kyselé smetany, 6 zrnek celého pepře, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Přiměřeně velkou nádobu vymažeme olejem. Rajčata a cibuli nakrájíme na slabé plátky a stejnoměrně rozložíme po dně nádoby. Přidáme mletou papriku a celý pepř. Na takto připravený základ dáme osolené rybí maso a pečeme v troubě za častého polévání vzniklou šťávou do měkka. Před dohotovením zalijeme vše kyselou smetanou a ještě povaříme. Pak rybu vyjmeme, naporcujeme a podáváme jednotlivé porce přelité hotovou nepasírovanou omáčkou. Příloha: chléb, dušená rýže.

 


Vloženo:20. 12. 2013  
http://www.xkuchtik.cz