INGREDIENCE: 600g roštěnce, lžíce másla, 2 lžíce oleje, 40g čerstvých hříbků, 2 zelené paprikové lusky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší cibule, podle chuti česnek, kávová lžička hl. mouky, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce přírodního červeného vína.
POSTUP PŘÍPRAVY: roštěnce nakrájíme stejně velké plátky, nakrojíme okrajové blány, lehce naklepeme a opepříme. Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nakrájené paprikové lusky, čerstvé nakrájené hříbky, nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme a dusíme do měkka, pak zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, zalijeme trochou vývaru z kostí a povaříme. Když počne vystupovat tuk na povrch, přidáme červené víno. Připravené roštěnky opečeme po obou stranách na grilu s dřevěným uhlím, osolíme a podáváme přelité dušenou směsí. Příloha: opékané brambory.