INGREDIENCE: 2 medvědí tlapy, 1/2 bílého vína, kůra z 1 citrónu, špetka zázvoru, 5 zrn pepře,1 cibule, 3 hřebíčky, 1 lžíce octa, 1/4 l vepřové krve, 10dkg hrachových lusků, 10dkg másla,1 lžíce mouky, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Stažené oddělené medvědí tlapu důkladně umyjeme a spaříme. Potom na chodidlech odřízneme vazivové polštářky a očištěné tlapy dáme do kastrolu,zalijeme bílým vínem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, pepř, osolíme a vše dusíme do změknutí.Na udušené nalijeme vepřovou krev, přidáme ocet, zamícháme lusky pokrájené na kousky, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a hřebíček. Nakonec vše zahustíme jíškou a posypeme zbytkem citrónové kůry. Podáváme s chlebem