INGREDIENCE: 1 telecí noha, 1 vepřová noha, 50dkg vepřových kůží, 15dkg hovězí kližky, 5 l vody, sůl, 10dkg cibule, 10dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),15 zrn celého pepře, 3 zrna nového koření, bobkový list, tymián, citrónová kůra, 1/4 l octa, 3 bílky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekanou telecí nohu, vepřovou nohu, vepřové kůžičky a hovězí kližku opereme, zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme 2 hodiny. Pak přidáme zeleninu, sůl, koření, kousek citrónové kůry, na kolečka nakrájenou cibuli a ocet.Vaříme opět 2 hodiny. Pak polévku přecedíme a dáme vychladnout. Ze studené polévky odstraníme mastnotu, podle chuti ještě osolíme, okyselíme a dáme rozehřát. Přidáme rozšlehané bílky (které při přilévání stále šleháme) a tekutinu mícháme na plotně až do varu. Pak ji stáhneme na okraj plotny a necháme v klidu stát. Aspik řádně procedíme a necháme vychladnout.