xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÉ FILÉ NA ŠPENÁTĚ

 

INGREDIENCE: 500 g špenátu, 2 cibule, lžíce másla, sůl, pepř, 800 g rybího filé, 1/4 l vývaru ze zeleniny, 100 ml bílého vína, 3 rajčat, 1 citrón, 250 g sýra gouda, rostlinný olej, špetka tymiánu

POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme

 


Vloženo:11. 6. 1999  
http://www.xkuchtik.cz