INGREDIENCE: 200g dlouhozrné rýže, sůl, po 1/2 červené,žluté a zelené papriky, 4 feferonky, 80g zelených oliv, 4 lžíce oleje, 200g čili kečupu, pepř, špetka sambalu, 8 krůtích plátků (po 60g).
POSTUP PŘÍPRAVY: rýži zalijeme vodou osolíme a přivedeme do varu. Ztlumíme teplotu a zvolna, doměkka dusíme asi 20 minut. Mezitím očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky. Feferonky nakrájíme na tenoučké nudličky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmáhneme na něm papriky a feferonky. Přidáme olivy, zalijeme kečupem, prohřejeme a vmícháme do uvařené rýže. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku sambalu. Omyté krůtí maso osušíme ubrouskem, osolíme a opeříme. Plátky prudce opečeme na zbylém oleji. Smažíme dostatečně dlouho, asi 5 minut z každé strany.Na talíře rozdělíme rýži s paprikami, přidáme maso a ozdobíme listy salátu.