INGREDIENCE: 350g měkkého salámu(junior), 3 cibule, 3 kyselé okurky, 2 lžíce octa, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 1kg brambor, 1 svazek kopru, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, máslo.
POSTUP PŘÍPRAVY: Salám nakrájíme na nudličky. Oloupeme 2 cibule a spolu s okurkami je nakrájíme na drobné kostičky. Vše společně smícháme, zakápneme olejem s octem, dostatečně osolíme a opepříme. Oloupeme brambory a jemně je nastrouháme. Oloupeme zbylou cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky. Opereme a osušíme kopr. Jednu snítku odložíme, použijeme ji později na ozdobení. Zbylé snítky otrháme a jemně nasekáme. Do nastrouhaných brambor vmícháme kopr, pokrájenou cibuli, vejce a mouku. Osolíme a těsto zamícháme. V pánvi rozpustíme máslo a po lžících dozlatova smažíme malé bramboráky. Opečené bramboráky rozdělíme na talíře, přidáme salát a ozdobíme snítkou kopru.