INGREDIENCE: 1 měkký tvaroh, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr,
POSTUP PŘÍPRAVY: Do větší mísy vložíme kostku tvarohu. Přidáme vejce,mléko, rum a vanilkový cukr. Přísady promícháme. Hladkou moukou promícháme společně s práškem do pečiva a špetkou soli. Mouku přidáme k základu těsta a vypracujeme vláčnou hmotu . Na pomoučeném válu těsto rozválíme a tvořítkem vykrajujeme jednotlivé koblihy, které pak fritujeme nebo smažíme
v rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. Hotové koblihy opatrně vyjmeme a na mřížce je necháme okapat. Potom je dáme na zahřáté talíře, na každou koblihu dáme 1-2 lžičky džemu
a přidáme polévkovou lžíci zakysané smetany.