INGREDIENCE: 1 kg jeleního hřbetu, 15dkg slaniny, sůl, pepř, 10 bobulí jalovce, 1/8 l smetany, 5dkg másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu naklepeme, odblaníme a velmi hustě protáhneme slaninou, kterou obalíme v soli, pepři a mletém zázvoru, a to střídavě ze dvou stran. Do pekáče na dno vložíme plátky slaniny, na ně zvěřinu a pečeme na nich tak dlouho, až slanina zažloutne. Pak podlijeme hřbet nakyslou smetanou, obložíme kousky čerstvého másla, osolíme a pečeme dále. Občas podlijeme vodou. Když zvěřina začíná měknout, můžeme ji podle chuti zasypat několika velmi jemně utlučeným jalovcem. Pečení se řídí stářím zvěřiny. Zvěřinu naporcujeme a podáváme s vlastní šťávou. Příloha knedlík