INGREDIENCE: 8 vajec, sůl. Pro jednu várku: 4 lžíce lístků černého čaje, 1 plod badyánu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 1 lžíce sójové omáčky. Pro omáčku: 3 lžíce vinného octa, 2 malé cibulky nebo šalotky, po dvou červených a zelených feferonkách, 1 lžíce ostré hořčice, sůl, pepř, 6 lžic salátového oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vaříme hodinu ve slané vodě, zchladíme, skořápku kolem dokola lehce namačkáme. Vývar z čajových lístků a koření nalijeme na vejce a necháme je v nálevu 2 hodiny vyluhovat a zchladit: Ušleháme omáčku z octa, cibule nakrájené na malé kostičky, z feferonek, hořčice, pepře a oleje a podáváme k oloupaným vejcím.