INGREDIENCE: 1 žemle, 1/10 l mléka k namočení, sůl, 1 cibule, 7 lžic oleje, 1 lžíce zeleného pepře, 1 ostrá- čerstvá nebo nakládaná feferonka, tymián, 1 lžička ostré hořčice, 400g mletého masa, půl na půl hovězí a vepřové, 1 vejce, 5 lžic strouhanky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žemli namočíme v mléce, nasekáme cibuli a dusíme ji na jedné lžíci oleje, až zesklovatí. Pepř rozdrtíme, feferonku zbavíme jader a nakrájíme ji najemno. Žemli vymačkáme, promícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, hořčicí, solí, rozemletým pepřem, feferonkou, tymiánem. Podle chuti přidáme ještě 3 stroužky česneku. Vytvoříme silnější malé karbanátky a obalíme je ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji asi 15 minut do křupavá.