xkuchtik.cz

 

ZELŇAČKA S UZENÝM KOLENEM

 

INGREDIENCE: 1 uzené koleno, 500 g kysaného zelí, 80 g zeleniny, 50 g hladké mouky, cibuli, lžíci mleté papriky, lžíci oleje, 2 dl kysané krémovité smetany, pepř, sul.

POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí překrájíme na menší kousky a dáme vařit s očištěným uzeným kolenem. Když je koleno měkké, vyjmeme ho. Z rozškvařené slaniny a mouky připravíme jíšku, kterou polévku zahustíme a necháme na malém ohni provařit. Mezitím na oleji krátce zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, zamícháme, přidáme do polévky, kterou dochutíme. Koleno vykostíme a nakrájíme na porce, dáme na talíře, přelijeme polévkou a do každého talíře dáme lžíci kyselé smetany.

 


Vloženo:18. 10. 2004  
http://www.xkuchtik.cz