INGREDIENCE: 8 velkých plátků šunky, 8 tyčinek chřestu z plechovky, 8 malých naložených okurek,6 vajec uvařených natvrdo, 1/2 l čistého vývaru(BUJONU), ocet, sůl, pepř, víno-nejlépe sherry, 1 balíček želatinyOd(6 listů), 1 svazek pažitky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest zabalíme do šunky. Okurky podélně rozpůlíme a vyřízneme jadřince, vejce nakrájíme na plátky a ty rozpůlíme. Z masového vývaru a želatiny připravíme tekutinu a silně ji ochutíme kořením. Do nákypové formy s rovným dnem a svislými stěnami nalijeme trochu tekutiny a rosol. Na dno upravíme hvězdicovitě závitky(plátek vejce doprostřed), meziprostory vyplníme okurkovými vějířky, na to položíme snítky pažitky. Opatrně zalijeme další trochou tekutiny na rosol. Necháme ztuhnout, zalijeme zbytkem tekutiny a opět necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním rosol vyklopíme.