INGREDIENCE: 400g jehněčího masa z kýty, 3 lžíce rozinek 1 malý sušený nebo naložený lusk chilli(1lžička mletého koření, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, pepř, 1 vejce, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, sůl, koriandr, 5 lžic strouhanky, 1/8 l oleje na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kousky a rozemeleme 2x na masovém strojku společně s rozinkami a očištěným luskem chilli, nebo lžičkou mletého koření. Nasekáme cibuli, utřeme česnek, cibuli na jedné lžíci oleje krátce podusíme, pak přidáme česnek. Potom promícháme s jehněčím masem, vejcem, kořením a třemi lžícemi strouhanky. Vyválíme do tvaru válečku, nakrájíme kousky na prst dlouhé a obalujeme je ve zbylé strouhance. Smažíme v horkém oleji 10 minut. Pak je necháme okapat na domácí krepový papír.Příloha rýže a smetanový jogurt ochucený česnekem a bylinkami.