INGREDIENCE: 1 cibule, 1 svazek smíšených bylinek, 2 lahůdkové okurky, 100g hořčičných okurek, sůl, 4 vepřové kotlety a cca 200g, 2 lžíce oleje, cukr, 30g másla nebo tuku, 1 lžíce hořčice, trochu octa, 1 lžíce kaparů, 1/5 l slabého vývaru, 2 lžíce majolky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, bylinky, okurky jemně nasekáme. Kotlety osušíme, osolíme a opepříme.Polovinu másla nebo tuku rozpustíme v oleji a kotlety nejdříve při silném plameni po obou stranách do hněda opečeme, potom při snížené teplotě ještě 4 minuty propékáme. Vyjmeme je a necháme v teple. Zbylé máslo rozpustíme v omastku z pečení a dusíme jemně nasekanou cibuli. Vmícháme hořčici, ocet, kapary, vývar a povaříme. Nyní přidáme okurky a bylinky, zahřejeme majolku, osolíme, ochutíme pepřem i špetkou cukru a směs rozdělíme na takto připravené kotlety.