xkuchtik.cz

 

BURGUNSKÉ KUŘE.

 

INGREDIENCE: 1 kuře, 50g slaniny, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 3 lžíce oleje, 200g šalotek, 2 stroužky česneku, 2 větší žampióny, 1 bobkový list, špetka tymiánu, snítka petrželky, 1/4 l červeného vína(nejlepší je burgundské), puškvorec.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na čtvrtky, proklínkujeme polovinou slaniny, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a na oleji po obou stranách opečeme. Dáme na mísu, do zbylého oleje dáme rozškvařit zbytek na kostičky nakrájené slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, rozetřený česnek, na kostičky nakrájené žampióny a podusíme. Vrátíme kuře, přidáme bobkový list, tymián a petrželku a podlijeme vínem.V troubě dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou a podlévání vroucí vodou. Když je kuře měkké, odstraníme bobkový list a petrželku šťávu podle potřeby osolíme a dochutíme jen velmi nepatrně puškvorcem.Při podávání přeléváme kuře šťávou a podáváme s topinkami ze žemlovky a se salátem.

 


Vloženo:12. 11. 1999  
http://www.xkuchtik.cz