INGREDIENCE: Půlka slepice, sůl 2 kuličky pepře,1 cibule, 1 stroužek česneku 30g petržele 50g mrkve ,30g celeru, 50g růžičkové kapusty 1 malá zelená paprika 1 rajče, 1 lžíce hrášku, 50g polévkových nudlí, petrželka, 50g žampiónů.
POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř a česnek a vaříme na mírném ohni, až maso změkne. 20 minut před koncem varu vložíme zeleninu a žampióny. Měkkou slepici vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme na porce a spolu s nakrájenou zeleninou a žampióny vložíme spět do polévky, kterou jsme procedili. Jako vložku použijeme zvlášť uvařené, propláchnuté nudle. Při podávání polévku posypeme drobně nasekanou petrželkou.