INGREDIENCE: cibule nakrájená na plátky, čerstvou feferonku, sladkou papriku, nasekaný česnek, bobkový list, celý pepř, nové koření.
POSTUP PŘÍPRAVY: Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu polovinu posypeme nasekaným česnekem, přidáme trošku sladké papriky, na to dáme směs a přikryjeme druhou polovinu. Do nádoby vkládáme hermelíny prokládané zbytkem směsi, potom nádobu zalijeme olejem, zakryjeme a necháme asi tak sedm dní v chladu a temnu uležet. Na oleji zlehka orestujeme nasekaný česnek (asi 5 stroužků na dva sýry), přidáme celý červený pepř a provensálské koření. Sýr nakrájíme na větší kostičky oddělíme od sebe, dáváme do nádoby a přidáváme vychládlou směs koření, zalijeme olejem, zakryjeme a necháme asi 2-3 dny uležet v chladnu a temnu.