xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ MASO PO DEBRECÍNSKU.

 

INGREDIENCE: 600g vepřové kýty nebo plece, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, kmín, 100g rajčat, 100g zelených paprik(nebo 150g sterilovaného leča), vývar, 700g brambor,40g slaniny, 150g debrecínské klobásy nebo spišské klobásy. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, potřeme je solí a pepřem a poprášíme moukou. Opečeme je po obou stranách na sádle na pánvi a položíme do kastrolu. Ve zbylém sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř a kmín, zamícháme a přidáme pokrájená rajčata a papriky. Zalijeme je trochou vývaru, přivedeme do varu a nalijeme na maso. Vše dusíme pod pokličkou. Když maso začíná měknout přidáme brambory pokrájené na kostky a podle potřeby doplníme vývarem nebo vodou. Mezitím vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka a podusíme. Přidáme je k masu, zamícháme a podle potřeby přisolíme. Dusíme do změknutí brambor a podáváme.

 


Vloženo:28. 6. 2000  
http://www.xkuchtik.cz