xkuchtik.cz

 

ZÁLESÁCKÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 300 g předního hovězího, 75 g bílých fazolí, 10 g sušených hub, 30 g rostlinného tuku, 50 g cibule, 7,5 g mleté papriky, 2,5 dl vody, sůl, mletý pepř, kmín, 20g rajčatového protlaku, 15g hl. mouky, 1,5 stroužku česneku, majoránka, 15g slaniny, 50g mrkve a další zeleniny (hrášek, květák).

POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na malé kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahneme. Přidáme trochu vody, kmín, protlak a dusíme přikryté. Když je maso téměř hotové, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme teplou vodou, rozšleháme, přidáme utřený česnek, majoránku a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso, přidáme vařené fazole, nakrájené vařené houby, povařenou zeleninu, nakrájenou a orestovanou slaninu, dochutíme a krátce prohřejeme. Příloha: knedlík.

 


Vloženo:6. 11. 2003  
http://www.xkuchtik.cz