INGREDIENCE: 1/2 kg zadního hovězího, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 stroužku česneku, špetka majoránky, špetka tlučeného kmínu, špetka tymiánu, 1/4 lžičky strouhané citrónové kůry, 1/2 lžičky sardelové pasty, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 1/16 l červeného vína, 1/16 l smetany, 1/2 lžičky hladké mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu drobně nakrájíme a vyškvaříme do sklovita. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostky na tomto základě po všech stranách opečeme. Pak je mírně osolíme, přidáme nahrubo usekaný česnek a ostatní koření a dusíme mírně podlité téměř do měkka. Pak podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Jakmile maso změkne, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem.
Příloha: jemné nočky nebo makaróny.