xkuchtik.cz

 

JÁTRA ČCHAO.

 

INGREDIENCE: 300 g vepřových jater, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1/2 lžíce oleje, 50 g špenátu nebo zelí, 1.5 stroužku česneku, 25 g máčeného Jidášova ucha, Záliv: 1,5 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, 1/4 lžičky wei-su, 1/2 špetky moučkového cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Plátky orestujeme v malé dávce rozpáleného oleje. Asi po minutě přidáme očistění a oprané listy špenátu, které lze nahradit i spařeným hlávkovým zelím. Za stálého míchání na prudkém ohni přidáme tenké plátky česneku a krájené máčené černé houby. Zalijeme připraveným zálivem a restujeme až do malého množství šťávy, která se má oddělovat od tuku.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz