xkuchtik.cz

 

CHANFAINA.

 

INGREDIENCE: 250 g vepřových jater, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 menší cibule, 1/2 stroužku česneku, 2 listy čerstvé máty peprné, 1/2 lžičky zelené petrželky, 2 kuličky celého pepře, špetka kmínu, mletá paprika, mletá skořice, 1 lžíce oleje, 1/2 sklenky vývaru, 3/4 lžíce strouhanky, citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená játra s pepřem dusíme doměkka na víně. Pak rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dosklovata, přidáme koření, játra, mátu, zalijeme vývarem a zasypeme strouhankou. Dusíme pět až deset minut. Osolíme, obložíme plátky citrónu.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz