INGREDIENCE: 250 g kuřecích jater, 1.5 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 75 g žampiónů nakrájených na plátky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce octa, 1/2 lžičky sójové omáčky, 1/2 stroužku česneku rozdrcený, 1/2 lžičky tymiánu, 1/4 lžičky chilli, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme játra se solí, pepřem, chilli kořením, tymiánem, česnekem, sójovou omáčkou, octem a lžičkou oleje. Přikryjeme a necháme v ledničce marinovat alespoň 1 hodinu. Játra vyndáme, necháme okapat a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji játra osmažíme. Hotová játra vyndáme a držíme v teple. Do pánve dáme cibuli a osmahneme ji do zlatova. Přidáme žampióny a marinádu a vaříme 2 minuty. Přidáme játra a máslo, přikryjeme pokličkou a dusíme 5 minut.