xkuchtik.cz

 

GRUZÍNSKÉ KUŘE

 

INGREDIENCE: 1/2 kuřete, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 rajče, 50 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 2.5 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru, 1/2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžičky mleté papriky, sůl, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozehřejeme máslo a olej a na něm rozporcované kuře osmahneme do hněda. Hotové kuře přendáme na talíř a držíme v teple. Do hrnce dáme cibuli nakrájenou na kolečka a polovinu rozdrceného česneku a krátce osmahneme. Kuře vrátíme do hrnce a vaříme přikryté 15 minut. Přidáme rajčata nakrájená na kousky, vývar, polovinu citrónové šťávy, papriku, polovinu koření, sůl a pepř. Dobře zamícháme a vaříme 30 minut. Přidáme zbytek česneku, citrónové šťávy a koření, dobře prohřejeme a podáváme.

 


Vloženo:20. 7. 2012  
http://www.xkuchtik.cz