xkuchtik.cz

 

IRSKÉ JEHNĚČÍ

 

INGREDIENCE: 1 kg jehněčího masa, nakrájeného na kousky, 2 lžíce pokrmového tuku, 700 ml vody, 1 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky tymiánu, 3 brambory, 2 cibule, nakrájené nadrobno, 1 hrnek smetany, 3 lžíce hl. mouky, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozehřejeme tuk a na něm krátce osmahneme maso. Přidáme vodu, sůl, pepř a tymián, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme 45 minut. Přidáme 3 rozpůlené brambory, cibuli a pepř, opět přikryjeme a dusíme dalších 20 minut. V malé misce smícháme smetanu s moukou, vzniklou směs pomalu vmícháme k masu a za stálého míchání vaříme ještě 2 minuty.

 


Vloženo:20. 5. 2010  
http://www.xkuchtik.cz