xkuchtik.cz

 

PIRÁTSKÉ VEPŘOVÉ MASO.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, nakrájené na kousky, stroužky nasekaného česneku,1/3 hrnku limetové šťávy, 1 hrnek cukru krystalu,1 lžička mletého nového koření, hrnky hovězího vývaru, 1 cibule, nakrájená nadrobno, 2 lžíce olivového oleje,2 lžíce kari koření, lžička skořice, 4 mrkve, nakrájené na kolečka , brambory, nakrájené na kousky, 1 červená paprika, nakrájená na kousky, 3 bobkové listy,1 snítka tymiánu, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso smícháme s česnekem a limetovou šťávou a necháme 60 minut marinovat v pokojové teplotě. V hlubokém talíři smícháme nové koření, cukr a skořici, maso vyndáme z marinády a dobře obalíme ve směsi cukru a koření. V hluboké pánvi rozpálíme olej a na něm maso krátce opečeme. Maso vyndáme a na pánvi smažíme cibuli až zesklovatí. Do pánve nasypeme kari koření, zamícháme a vaříme 1 minutu. Do pánve vrátíme maso, přidáme všechny ostatní přísady a přivedeme k varu. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 30 minut. Pánev odkryjeme a vaříme tak dlouho, až omáčka zhoustne. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:29. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz