INGREDIENCE: 115 g drobně nasekané hořké čokolády, 50 g másla, 1 bílek, 115 g pískového cukru, 75 g sekaných pražených mandlí, 50 g mletých mandlí, 75 ml kandované ovocné kůry.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Bílek ušleháme s cukrem do tuha a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládovou směs, pražené mandle, mleté mandle a kandovanou kůru. Směs vyklopíme na velký list na pečení a utvoříme silnou rolku. Jak směs chladne, použijeme papír ke stlačení hmoty do trojúhelníkového tvaru, necháme v chladu uležet. Mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázní rozpustíme bílou čokoládu s máslem. Rozbalíme čokoládovou rolku a potřeme ji bílou čokoládou. Rozloupané mandle rychle vtlačíme ve stejnoměrné vrstvě do čokolády než ztuhne.