INGREDIENCE: 1 kg kapra, 7 plátků bílé želatiny. Rybí várka: 750 ml vody, 50 ml octa, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, petrželka, 1 bílek. Na ozdobu: 100 g sterilovaných okurek, 50 g sterilované kapie, kapary. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci uvedeme do varu vodu, do které přidáme ocet, mrkev, petržel, celer, koření a vaříme asi 20 minut. Kapra očistíme, rozpůlíme, skrojíme žeberní kosti a nařízneme kůži. Dáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Vařeného kapra vyndáme a dáme stranou. Do vroucího vývaru za stálého míchání vlijeme rozšlehaný bílek. Necháme ho srazit (naváže na sebe nečistoty) a vývar přecedíme přes plátýnko. namočenou želatinu vymačkáme a rozpustíme ve vývaru. 4ast vývaru vlijeme do vyšší misky a necháme ztuhnout. Vložíme porce kapra, dle fantazie zdobíme okurkou, kapií, kapary a zalijeme zbylou částí vývaru.