xkuchtik.cz

 

JÁTRA PO BENÁTSKU 1

 

INGREDIENCE: 2 cibule, hladkou mouku, hovězích nebo telecích jater, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, petrželku, rýži, šafrán, bílé víno, parmazán.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži orestujeme na tuku, zalijeme bílým vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vaříme do vyvařeni vody, potom přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut dodusit v troubě. Necháme zlehka vychladnout a zamícháme do rýže parmazán. Na pánvičce orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, vyndáme bokem. Hovězí nebo telecí játra nakrájíme na nudličky, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na pánvičce. Přidáme orestovanou cibuli a petrželku, ke konci přidáme citrónovou šťávu a na závěr osolíme a opepříme. Játra potom dáváme na rýži a podáváme.

 


Vloženo:4. 7. 2005  
http://www.xkuchtik.cz