INGREDIENCE: 175 g červené čočky, 1/2 l zeleninového vývaru, 1 bobkový list, 1 velká cibule, 2 celery, 1 červená paprika, 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 225 g strouhanky, 2 lžíce sekané petržele, 175 g strouhaného sýra, sůl, pepř, vejce.
POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme ve vývaru s bobkovým listem 15-20 minut než úplně změkne. Mezitím nakrájíme celer, cibuli, papriku a česnek a orestujeme na pánvi. Oheň zmírníme a po chvíli přidáme čočku, ze které jsme odebrali bobkový list. Přidáme strouhanku, petržel, 1/2 strouhaného sýra, koření a vejce. Směs naplníme do zapékací misky, posypeme sýrem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 8-10 minut.