INGREDIENCE: Pálená hmota: 125 ml oleje, 300 ml vody, sůl, 250 g hladké mouky, 7 vajec.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, sůl a olej přivedeme do varu přidáme všechnu mouku a restujeme do čistého dna hrnce asi 3-4 minuty. Po orestování necháme vychladnout a poté vmícháváme postupně vejce do hladké konzistence. Naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na vymazaný plech, věnečky nebo větrníky. Počáteční teplota by měla být 160 °C a po zabarvení bychom měli zvýšit teplotu na 230-240 °C. Hotovost zjistíme tak že vytáhneme jeden věneček nebo větrník a rozkrojíme ho a vevnitř zjistíme zda je těsto hotové. Vanilkový krém uděláme tak že uvedeme do varu 1 l mléka, 250 g cukru krupice, 200 g krémového prášku nebo vanilkového pudinku po vychladnutí přidáme 250-500 g másla podle chtěného druhu krému (množství ingrediencí upravíme podle potřeby). Připravíme si ještě vanilkovou šlehačku tak že smícháme ušlehanou šlehačku s vanilkovým krémem jedna ku jedné. Rozřízneme větrníky na spodní díl dáme vanilkovou šlehačku, poklademe ovocem a zastříkneme vanilkovým krémem a položíme vrchní díl. Dozdobíme cukrem a podáváme.