INGREDIENECE: 400 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, 250 g uzené krkovice, 1 cibule, 2 lžíce sladké papriky, ocet, voda, sůl, pepř, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí propláchneme, nasekáme a dáme vařit spolu s uzenou krkovicí. Vaříme asi 45 minut. Mezitím si připravíme jíšku. Na oleji rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, hladkou mouku a na závěr sladkou papriku. Necháme vychladnout. Z polévky vyjmeme krkovici, zahustíme jíškou a vaříme asi 20 minut. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do polévky. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nandáme na talíř a na závěr, pro zjemnění, dáme dvě lžíce zakysané smetany.