INGREDIENCE: 500g brambor vařených ve slupce, 250g zmrazeného rybího filé, 40g másla nebo oleje, sůl, lžíce citrónové šťávy, trochu jemně nasekané pažitky, 150g okořeněné majonézy, 2 lžíce mléka.
POSTUP PŘÍPRAVY: zmrazené filé pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pažitkou a necháme částečně rozmrazit. poté rybou osušíme, osolíme a v rozehřátém tuku upečeme. To trvá asi 10 minut. Upečenou rybu necháme vychladnout. Uvařené brambory oloupeme, vychladlé nakrájíme na kostičky, přidáme k nim vychladlou, na malé kousky rozdělanou rybu a lehce promícháme. Majonézu rozředíme mlékem a nalijeme na nakrájené brambory s rybou, znovu lehce promícháme, vložíme do skleněné misky a ozdobíme.