xkuchtik.cz

 

PEČENÝ KAPR DLE STRÝCE VOKOUNA.

 

INGREDIENCE: 4 - 5 porcí kapra, 5 lžic oleje, 2 lžíce másla, 1 menší cibule, 5 žampiónů,
2 sterilované papriky, půl citrónu, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce šlehané smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, zbavíme šupin, podélným řezem rozdělíme na dvě půlky a vykostíme. Půlky opláchneme ve vlažné vodě a osušíme utěrkou. Z masa nakrájíme porce, osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. Takto připravené porce kapra opečeme na oleji po obou stranách dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibulku a očištěné na plátky nakrájené žampióny, podusíme, přidáme ušlehanou smetanu, dochutíme citrónovou šťávou a dosolíme. Šťávu zjemníme máslem, vložíme do ní porce kapra a společně dodusíme. při podávání přeléváme kapra smetanovou omáčkou a zdobíme plátky kapie. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

 


Vloženo:17. 12. 2001  
http://www.xkuchtik.cz