INGREDIENCE: 1 menší kapr nebo štika, 2 paprikové lusky, 0,2 l smetany, 500 g vařených brambor, 1 cibule, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, zbavíme hlavy a šupin, podélným řezem u hřbetní kosti rozdělíme na 2 poloviny, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na porce. Rybu osolíme, opepříme, potřeme, potřeme utřeným česnekem, opečeme po obou stranách v rozehřátém oleji a přendáme do ohnivzdorné zapékací misky. Do oleje po opečených rybách přidáme oloupanou a na plátky krájenou cibuli, pokrájené paprikové lusky a osmahneme. Směs navršíme do zapékací misky na ryby, zalijeme smetanou a vložíme do trouby zapéci. Podáváme v zapékací misce s plátkem citrónu bez přílohy.