INGREDIENCE: 1,2 kg syrových brambor, 200 g vařených brambor, 1 vejce, 300 g hrubé mouky, 100 g sádla, 1 malá cibule, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě a nastrouháme na jemném struhadle. Vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi přidáme hrubou mouku a vejce, osolíme a dobře promícháme. Polévkovou lžící vykrajujeme knedlíky a vkládáme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme 10 - 12 minut. Mezitím v kastrole na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a vařené chlupaté knedlíky, které jsme vyjmuli drátěnou naběračkou, v kastrole zvolna promícháme. Vhodnou přílohou je kysané zelí.