xkuchtik.cz

 

SPIŠSKÉ BRYNZOVÉ HALUŠKY.

 

INGREDIENCE: 2 kg brambor, 300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g brynzy, 200 g slaniny, 2 lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškrábané brambory opláchneme nastrouháme na jemném struhadle, necháme ustát a část vody slijeme. Pak přidáme hladkou mouku a hrubou mouku, osolíme a dobře promícháme. Připravené těsto protlačujeme přes hrubé struhadlo do vařící osolené vody, lehce mícháme a vaříme asi 5 minut. Vařené halušky-knedlíčky vyjmeme z vody cedníkem necháme okapat a promastíme horkým sádlem. Slaninu nakrájíme na kostičky a v malém kastrůlku částečně rozškvaříme. Při podávání horké halušky posypeme brynzou a přelijeme rozškvařenou slaninou. Vhodným doplňkem je hlávkový salát.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz