xkuchtik.cz

 

LESNICKÝ HOUBOVÝ GULÁŠ.

 

INGREDIENCE: 600 g hříbků nebo jiných hub, 1 větší cibule, 1 lžíce vepřového sádla, 60 g hladké mouky, 0,8 vývaru z masa nebo kostí, 1 lžička sladké mleté papriky, pepř, majoránka, sůl, kmín.

POSTUP PŘÍPRAVY: Houby očistíme, případně kloboučky oloupeme, nakrájíme na kostky, opláchneme v tekoucí vodě a necháme na cedníku okapat. Na polovině sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme mletou papriku a po zapěnění zalijeme vývarem z masa. Na tento základ vložíme připravené houby, osolíme je opepříme, přidáme přesekaný kmín a drcenou majoránku a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak zahustíme jíškou připravenou z hladké mouky a zbylého sádla a krátce povaříme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo černý chléb.

 


Vloženo:2. 9. 2005  
http://www.xkuchtik.cz